: Tecknat på Seriescen 2012

Seriescenen-06b

Det hände mycket på Seriescenen 2012, bland annat tecknades det. En handfull av dessa fantastiska bilder finns tillgängliga på Seriescenens webbplats.

Ett par av alla de fantastiska bilder som skapades live på Seriescenen 2012.

Carolina ”Carromic” Ståhlberg – illustratör och mangatecknare (Bleckmossen) visade b.la. vad en s.k. ”chibi” är:

Seriescenen-13

jpg-Seriescenen-11

Don Rosa (USA) visade prov på hur man tecknar Kalle Anka.

Seriescenen-05

 

 

jpg-Seriescenen-06

Även Arild Midthun (NO) – nordens främsta Kalle Anka-tecknare – visade flera exempel på hur man bör (och inte bör) teckna Kalle Anka.

Seriescenen-14
jpg-Seriescenen-09

jpg-Seriescenen-10

jpg-Seriescenen-12

Diana Davidsson (illustratör och serieskapare (The Protector, Birger Jarl)), Stef Gaines (serieskapare (Anima) och redaktionsmedlem på Bild&Bubbla) och Alexander ”Analon” Håkansson (serieskapare, medlem i Comic Royale) körde en serieteckningsstafett under torsdagen där de fick fem minuter på sig att rita en ruta innan sidan skickades runt till nästa person, de tecknade alltså tillsammans på tre serier samtidigt och efter 40 minuter var 6 seriesidor klara, de kan beundras nedan;

sida-1sida-2sida-3sida-4sida-5sida-6

Seriescenen 2012

avatar

About Fanny M Bystedt

FANNY M. BYSTEDT, serietecknare och illustratör, Malmö. Född 1989. Vice ordf. Seriefrämjandet. Projektledare för Seriefrämjandets Seriescen vid Bokmässan i Gbg 2010–2014. Medlem i föreningen Mangakai Lunds styrelse 2007–2011 (vice ordf. 2008–2011, numera föreningens revisor). Studerat två år vid Serieskolan i Malmö. Medlem i konstkvartetten Think Ink. För närvarande student vid civilekonomprogrammet vid Lunds Universitet.
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>