Scenprogram – Söndag

programbild---sondag-WEB

10.00-10.45 Ulli Lust
Österrikiska serieskaparen bakom ”Idag är sista dagen på resten av ditt liv”, vilken fick Urhundenpriset för bästa till svenska översatta seriebok 2013, gästar Seriescenen. I samtal med sin svenska förläggare Josefin Svenske.
Arr: German Collective

11.00-11.45 Galen i MAD
Under ledning av redaktör Germund von Wowern dissekeras de gamla fårskallarna som gjorde MAD i början av 60-talet. Vilka var de? Hur tänkte de? Hur blev MAD en så stor framgång? MedverkandeKalle Lind, Sture Hegerfors, Myran Månsson.
Arr: Egmont

12.00- 12.20 Sven-Bertil Bärnarp
Sven-Bertil Bärnarp berättar om ”Medelåldersplus”, som har blivit en av de mest uppskattade och framgångsrika svenska originalserierna på senare år, med en läsekrets som sträcker sig över många åldersgrupper. Serien går idag i ett 30-tal tidningar och är den enda serien som idag finns kvar på Dagens Nyheters seriesida.
Arr: Kartago Förlag

12.30-12.50 Alternativa världar och gränslös fantasi
Samtal om att skapa hela världar, kulturer och språk för sina berättelser. Idag är fenomenet större än någonsin inom fantasy och science fiction i alla dess former! Men hur gör man, och varför? Medverkande: Filip Rojas Rosenqvist med vänner.
Arr: Seriefrämjandet, Epix

 13.00-13.45 Mångsysslarna
Aktuella serieskaparna Simon Gärdenfors (”Hobby”) och Klas Isaksson (”Evig lycka”) är minst lika kända som musiker i Far & son respektive Den svenska björnstammen. Här möts de i ett samtal om serier, musik, influenser, humor, framtid, actionfigurer och konsten att balansera sina parallella karriärer.
Arr: Galago

14.00- 14.20 Peter Bergting
Peter Bergting har på kort tid blivit en våra mest internationellt kända serietecknare inom fantasygenren, han slog igenom 2007 med ”The Portent del 1: De dödas rike”. Här berättar om sitt författarskap och om världen han byggt upp i ”The Portent” och den nyligen släppta andra delen ”Tecken i skyn”.
Arr: Kartago Förlag

14.30-14.50 Fröding i serieform
Malin Biller och Fredrik Strömberg samtalar om Malins nya bok och hjärteprojekt ”I varje droppe är en ädelsten”, en samling serietolkningar av Gustaf Frödings dikter. Hur gick det till när Fröding blev seriefigur?
Arr: Seriefrämjandet

15.00-15.45 91:an i skånska kriget
Hur gör man för att trovärdigt blanda in fiktiva personer i historiska händelser? Manusförfattaren Claes Reimerhti och tecknaren Gert Lozell berättar om hur de gjorde med deras 91:an-tolkning av skånska kriget. Intervjuar dem gör seriefantasten Mikael Sol.
Arr: Egmont

16.00-16.45 Stora Björn och Lilla Björn
Johanna Gustafsson debuterar i bokform med sin barnserie ”Stora Björn och Lilla Björn”. En serie om en flicka som älskar astronomi och får uppleva ett magiskt äventyr när en mystisk besökare skrapar på hennes fönster en natt. Medverkande: Johanna Gustafsson, förläggare Kami Anani. Moderator: Fanny M Bystedt
Arr: Ordbilder Media

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>